Luzerneruif

Luzerneruif.nl

De site voor luzerne en ruifen

  • Alle merken en formaten balen passen
  • Optimaal gebruiksgemak
  • Geen vervuiling van de luzerne
  • De ideale hoogte
  • Duurzaam verzonken materiaal
Bekijk de voordelen Bestel de ruif online

Alle merken en formaten balen passen

Door aanschaf van deze ruif houdt u de vrije keuze in leverancier. Deze ruif is namelijk de breedste in zijn soort.

Alle balen, van de kleinste tot de grootste, kunnen verstrekt worden. Tevens biedt deze ruif de mogelijkheid om andere ruwvoeders, zoals bijvoorbeeld snijmais te voeren. Kortom de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Lees meer

Optimaal gebruiksgemak

Naast doeltreffende eigenschappen zijn ook de praktische elementen bij de ontwikkeling niet uit het oog verloren.

Het ontwerp en lage gewicht maakt de ruif eenvoudig hanteerbaar en gemakkelijk verplaatsbaar. Met één hand kan de klep van boven geopend en een baal erin geplaatst worden. Na plaatsing is de ruif van boven niet bereikbaar voor de hennen. Daardoor geen vervuiling en eieren in de luzerne. De ruif is robuust, stevig en volledig gegalvaniseerd. Na de ronde goed te reinigen.

Lees meer

Geen vervuiling van de luzerne

Naast het verzorgen van afleiding voorziet luzerne ook in een behoefte van de dieren. Deze behoefte kan veroorzaakt worden door tekorten aan bepaalde voedingsstoffen of structuur van het voer.

Luzerne heeft inmiddels ruimschoots bewezen dat het verenpikkerij, het opnemen van donsveren, strooisel vreten en kannibalisme sterk reduceert en de darmgezondheid verbetert. Luzerne behoort altijd een heerlijk frisse groene kleur en geur te hebben. Als de dieren kunnen mesten in de ruif gaat de kwaliteit van de aangeboden luzerne sterk achteruit. Schimmels kunnen zich ontwikkelen en mycotoxinen afscheiden. Deze ruif houdt de balen fris en gezond tot de laatste hap.

Lees meer

De ideale hoogte en plaatsing

Om de maximale effecten van luzerne bijvoeren te verkrijgen is de wijze van aanbieden van essentieel belang.

Voor een goede opname moeten de nekken daarom gestrekt zijn. Daarbij moeten de dieren voldoende moeite doen om aan de luzerne te komen, waarbij er sprake moet zijn van een soort loon na prestatie. Wanneer het de dieren te moeilijk wordt gemaakt zal het afleidingseffect slechts deels opgaan. Vormgeving, afmetingen en voeroppervlak zijn volledig op elkaar afgestemd. Door deze eigenschappen vormt deze ruif de ultieme afleidingsbron voor leghennen en moederdieren. Een bijkomend voordeel van de hoogte en het ontbreken van een morsplaat onder de ruif is dat de dieren zich vrij kunnen bewegen onder de ruif. Het is geen obstakel in de stal, en nodigt niet uit om grondeieren te leggen.

Lees meer

Traditionele stal:


Aan weerszijde van het rooster in de scharrelruimte plaatsen. Bij biologisch gehouden leghennen in de wintergarten één ruif per compartiment.

Rijenvolièresysteem:


In beide buitengangen één ruif per compartiment. Één binnengang leeg laten en de volgende binnengang weer één per compartiment.

Portaalsysteem:


In de scharrelruimte naast en onder het portaalsysteem één ruif per compartiment.


De luzerne van luzerneruif.nl

De luzerne van luzerneruif. nl wordt geteeld aan de kust waardoor er nauwelijks verontreinigen aanwezig zijn. Luzerneruif.nl luzerne wordt uitsluitend geoogst bij uitstekende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen wij onze luzerne kortstondig en bij lage temperaturen drogen, waardoor de aanwezige micronutriënten volledig intact blijven. De structuur blijft behouden en het behoud zijn frisse groene kleur.

Vochtig geoogste luzerne laat zich veel harder persen dan droog geoogste luzerne. Hiermee ontstaat een mogelijk risico op mycotoxine producerende schimmels. Hoe dichter en bruiner de baal, hoe lager de kwaliteit.

Baal

 

Bekijk de film

Neem direct contact op

DierGezondheidWinkel BV
Industrieweg 19a
7949 AJ Rogat

T: +31(0)522-470017
F: +31(0)522-470117
E: info@luzerneruif.nl